Is werkstress nu de trend?

Afgelopen week deelde TNO een onderzoek over de verzuimkosten door werkstress. In 2017 kostte het de werkgever maar liefst 8100 euro per persoon. Én neem daarbij de emotionele/fysieke schade die de betreffende medewerker doormaakt. Een situatie waar zowel werkgever en werknemer helemaal niet in willen belanden. Waarom gebeurt het dan toch?? Als ik een willekeurig iemand vraag, wat zou je doen met 8100 euro? Wedden dat er iets leuks uitkomt, misschien iets dat energie geeft, of iets dat rust geeft, wellicht iets dat bijdraagt aan de persoonlijke ontwikkeling of iets dat zorgt voor meer verbondenheid met familie, vrienden, collega’s.

Werkgevers kunnen die 8100 euro ook goed besteden aan het voorkomen van werkstress (leiderschapsstijl, vitaliteit op de werkvloer, capaciteit, verwachtingenmanagement, cultuur etc), maar vooral ook aan het veerkrachtig maken van professionals. Professionals die hun eigen gezondheid op de eerste plaats zetten, grenzen aangeven, zelf oplossingen aandragen, regie nemen over hun eigen welzijn, initiatief nemen en zorgen dat zij met bevlogenheid BLIJVEND inzetbaar zijn voor het bedrijf. Dat is een situatie waar werkgever en werknemer allebei wel voor willen gaan, toch?

In het Professional Development programma staat de ontwikkeling van medewerkers centraal. Gedurende 9 maanden gaan zij op expeditie. En niet voor niets begint de expeditie (nadat die op de organisatie is afgestemd) met de tracks ‘Lekker in je lijf’ en ‘Fris in je hoofd’. Juist om te voorkomen dat de werkdruk hen ‘overkomt. Na deze tracks weten professionals dat werkdruk een keuze is. Is werkdruk van tijdelijke aard, dan kan dat een prima keuze zijn. De basis is dat de professional zelf de regie pakt en dat er niet 8100 euro geïnvesteerd hoeft te worden in verzuim, maar dat dit bedrag besteed mag worden aan activiteiten om te groeien als professional.

Neem contact op om de mogelijkheden te bespreken en bekijk natuurlijk even de pagina met alle modules van het Professional Development programma.

Deel op facebook
Deel op twitter
Deel op linkedin
Deel op email

Met vertrouwen door de crisis! Gezond en fit.

Vergroot jouw weerbaarheid! Je weerbaarheid vergroot je onder andere door stress te reduceren, door voldoende te bewegen en door gezond te leven (waaronder gezonde voeding). In deze MINI GUIDE ontvang je quick tips om direct toe te passen. 

Download de gratis MINI GUIDE:
'Met vertrouwen, gezond en fit door de crisis'

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Cookie instellingen

Deze website maakt gebruik van functionele en analytische cookies, die noodzakelijk zijn om deze site zo goed mogelijk te laten functioneren. Hieronder kan je aangeven welke andere soorten cookies je wilt accepteren.

Privacyverklaring | Sluiten
Instellingen

MINI GUIDE 'Met vertrouwen, gezond en fit door de crisis'.

DOWNLOAD DE MINI GUIDE HIER