Wat moet jij met de gezondheidspas? - WSSLWRK!NG
Ik probeer niet te veel te delen over mijn visie op het coronabeleid. Maar nu wil ik toch wat met je delen. Deze post over onze ervaring met de ‘pass sanitaire’ (gezondheidspas) in Frankrijkleverde mij vele dm’s op. Het onderwerp leeft nu het wettelijk voorbereid wordt om dit ook in Nederland mogelijk te maken. En voor een steeds grotere groep lijkt er nu een grens over gegaan te worden. Voor mij was die in 2020 al over gegaan, maar ik hoor nu meer mensen om me heen die zeggen: dit gaat te ver.
 
En los van het feit of je deze ontwikkeling steunt of niet, het dwingt je wel om een standpunt hierover in te nemen. Dus denk hier eens over na:
  • Hoe ga je ermee om als mensen niet voldoen aan de voorwaarden van de gezondheidspas? Wil je ze gaan dwingen? Wil je ze de vrije keuze laten? Welke consequenties heeft dat voor je bedrijfsvoering en voor de werksfeer?
  • Hoe ga je ermee om als jij en jouw medewerkers misschien helemaal geen onderscheid willen maken tussen groepen mensen, maar dit straks wettelijk gezien toch van je gevraagd wordt?
  • Hoe ga je ermee om als de ene groep medewerkers niet met de andere groep medewerkers wil werken?
  • In hoeverre wil en mag je überhaupt medische gegevens van je medewerkers weten?
  • Hoe ga je ermee om als er mensen in verzet gaan komen?
  • Wil je zelf in verzet komen, hoe dan? En wat zijn de implicaties en consequenties?
Bij alles is het de vraag wat jouw rol is en wat jouw invloedsfeer is.
Een hoop vragen. Maar je kunt je er niet níet mee bezig houden. En ik begrijp dat dat het lastige materie is. Maar ga het aan.
 

Worstel je ermee? Ik luister graag naar jouw verhaal en ik help je de situatie te duiden, zodat jij weloverwegen beslissingen kunt nemen. Er is mijn inziens geen goed en fout, ik respecteer iedere keuze, maar benader deze situatie wel bewust en weloverwogen.

Met altijd nog enthousiaste groet,
Jennifer


Reminder De Relaxter Leider

Wil je op een laagdrempelige manier aan de slag met je leiderschapsrol? Meld je dan nu deze week nog aan voor de training De Relaxte Leider. Je krijgt 4 weken lang waardevolle opdrachten die jouw werkdag leuker en makkelijker maken. De eerste opdracht ontvang je op maandag. De training is nu tijdelijk verkrijgbaar voor 69 euro in plaats van 89 euro.

PS. Ik ben samen met mijn man bezig met het Antivirus van Tibor.nl. Een training gericht op vitaliteit, vermogen, verbinding en vertrouwen. Absolute aanrader! We hebben een vitaliteitschallenge gevolgd en nu zijn we bezig om ons vermogen verder uit te bouwen. Heb je ook interesse in deze training? Bestel ‘m dan door hier te klikken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

WSSLWRK!NG draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders