Waarom ik vier jaar geleden in de bediening werkte - WSSLWRK!NG

4 jaar geleden werkte ik 1 dag in de week bij Posse in de bediening. Ik had een paar maanden ervoor mijn baan in loondienst opgezegd. Ik had een leidinggevende functie bij een gemeente. Van buitenaf zeiden mensen: “Zo zo, die heeft het goed voor elkaar op haar 30ste.” Maar toch knaagde er iets bij mij en ik nam ontslag bij de gemeente.

Eigenlijk begon dat knagen al in 2013. Eind 2015 hakte ik de knoop door. En in mei 2016 vloog ik in mijn eentje voor 4 weken naar Maleisië om mijn ‘oude leven’ los te laten en me voor te bereiden op mijn nieuwe stappen.

Naast dat ik mijn eigen onderneming opzette, wilde ik dolgraag weer even in de horeca werken. Terug naar mijn tienerjaren, toen ik daar zo van genoot. Ik had natuurlijk helemaal geen goed CV voor de horeca, haha. Met een politieopleiding, HBO Management Economie en Recht en WO Sociologie kwam ik never nooit niet aan de bak in de bediening.

Ik maakte een krantenartikel met mijn motivatie en Paul Posse gaf mij de kans om het sfeertje van de horeca weer te proeven in een super toffe loods op Katendrecht. Heerlijk. Weer met mijn handen bezig zijn, het contact met de mensen, mensen zien genieten en de dagen die voorbij vlogen. Ik kreeg minimum jeugdloon, maar was zo blij als een kind.

We leven in een samenleving die van je verlangt dat je studeert, dat je volgende stap altijd ‘beter’ of ‘hoger’ moet zijn. Zelfs als je daarvoor de dingen die je leuk vindt, moet laten vallen. Zelfs als je daardoor geen tijd meer hebt voor je familie en vrienden. En zelfs als je daarvoor moet inboeten op je gezondheid. Waarom? Doe nou gewoon wat je leuk vindt. Laat dat veel-geld-willen-verdienen-om-het-veel-geld-willen-verdienen los. En waarom zou je überhaupt aanzien willen hebben bij mensen die je niet eens kent?

 

Een vrolijk persoon zijn bij je familie en vrienden, hun waardering voor wie je bent en plezier in je dagelijkse leven is toch veel belangrijker?

Bepaal zelf hoe jij je leven wilt leven. Ongeacht wat jouw omgeving of wat ‘de samenleving’ daar van vindt. Voel je dat jij nu zo’n stap wilt zetten?

Laat me je begeleiden in het persoonlijk groeitraject Zelfleiderschap, waarbij jij concrete stappen gaat zetten in het leven dat JIJ wilt leven. En niet het leven dat van je wordt verlangd.

Meld je aan voor een kennismakingsgesprek via deze pagina of mail naar [email protected].

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

WSSLWRK!NG draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders