Mijn eerste webinar... dat werd een blunder! - Krachtige Leiders

“Mijn eerste webinar… dat was een blunder.” Over 10 jaar kijk ik er waarschijnlijk zo op terug en kan ik er heel hard om lachen.

(Lees hieronder de blunder. Of scroll gelijk door verder naar beneden als je nieuwsgierig bent naar de Summer Bootcamp Persoonlijk Leiderschap)

Afgelopen vrijdag zou ik mijn eerste webinar geven. Drie weken eerder zei ik tegen Iris (mijn business supporter and cheerleader): “Ok, we gaan het gewoon doen. Ik moet er toch een keer aan gaan geloven anno 2020”.  

Een hele onderneming
Ik heb zelf al honderden webinars gevolgd en ik heb zelf ook al wel honderden presentaties gegeven. Dus combineer die twee en ik kan prima een webinar verzorgen. Na het webinar van Judith Manssen over… ja, webinars! te hebben gevolgd, nam ik een proefaccount bij WebinarGeek. Iris regelde alles achter de schermen en ik kon mijn webinar ‘De condities voor zelforganisatie’ gaan promoten.

Ik vond het idee van een webinar geven best spannend, omdat het vanaf deze kant van het scherm toch wel onbekend was hoe alles precies werkte. Maar gelukkig had ik Iris aan mijn zij. Aanmeldpagina, email 1, email 2, email achteraf, call to actions aanmaken, evaluatiemail en oh ja, de presentatie zelf nog maken natuurlijk! Nou, ik vond het een hele onderneming!

Testen
Natuurlijk even testen. De dinsdag ervoor getest: alles werkte prima. Uur van te voren getest: microfoon van mijn laptop werkt niet. Shit wat nu? Alle checklistpunten afgelopen, het werkte niet! Oortjes in. Ja gelukkig! Met oortjes werkt het wel! Ok, dan het webinar maar in met oortjes.

En op moment supreme: “Hi, horen jullie mij?”. Ik zag mijn microfoontje – dat erop zou moeten duiden dat mijn microfoon werkt – gezellig meedansen als ik wat zei.

Maar de reacties in de chat:
“Ik hoor je niet”
“Nee ik ook niet”
“Ik hoor niks, ik zie je wel!”
Etc.

Ok, weer troubleshooting. Nu met 8 deelnemers in de wacht. Mijn privéchat met Iris stond roodgloeiend want die zocht op afstand als een gek mee naar het probleem. Juiste microfoon geselecteerd, staat WebinarGeek op ‘toestaan’, alle andere programma’s afgesloten, pagina herladen en webinar herstarten etc etc. Helaas, we konden het microfoonprobleem niet oplossen.

En zo nam ik na een kwartier in stilte alweer beteuterd afscheid.

Dat was mijn eerste webinarervaring!

5 minuten erna bedacht ik me dat we natuurlijk ook in Microsoft Teams verder konden gaan. Even met Iris getest: Ja hoor, daar wel geluid! Deelnemers gemaild en 6 van de 8 sloten nog even aan! Super tof. Special thanks naar de deelnemers die toch nog aanhaakten!

Nog een keer!
Na één mindere ervaring gooien we natuurlijk niet de handdoek in de ring. Ik zal het webinar nog een keer geven, namelijk op maandag 6 juli om 09:00 uur en op woensdag 8 juli om 20:00 uur.
Wil je er live bij zijn (zonder blunders hopelijk), dan kun je je aanmelden via deze link: https://wss.webinargeek.com/de-condities-voor-zelforganisatie


En tot slot, welke lessen halen we uit deze ervaring:
– Spanning van te voren hebben, heeft geen zin. Het kan namelijk nog steeds mis gaan!
– Blunders horen ook bij ondernemen. Er is altijd wel weer een oplossing.
– En je kunt niet altijd alles onder controle hebben, dat hoeft ook niet. Het is weer een mooie kans om te testen hoe je omgaat met een situatie die anders loopt dan verwacht. Dat heeft onder andere met persoonlijk leiderschap te maken!

En laat dat nou net een mooi bruggetje zijn naar de:

Summer Bootcamp Persoonlijk Leiderschap

Deze zomercursus start al op vrijdag 10 juli. Ik verzorg vier live online modules van 2 uur gericht op Persoonlijk Leiderschap. Je krijgt ‘living on the job’ oefeningen mee om direct toe te passen. Én ik ben gedurende de gehele periode beschikbaar voor persoonlijke begeleiding. De zomercursus is goed te volgen, ook als je op vakantie gaat! 

Wil jij (of willen jouw collega’s) meer zelfvertrouwen en regie nemen in het werk of je loopbaan, meld je dan aan of stuur de link door naar mogelijk geïnteresseerden. De investering is 69 euro per persoon incl. btw.  Meer informatie over de Summer Bootcamp vind je hier.

 

Heb je nog vragen over het webinar of de Summer Bootcamp. Bel me dan even op 06-14852469, dan heb je het snelst antwoord. Of stuur een whatsappje, dan bel ik je terug!

Met enthousiaste groet,
Jennifer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Krachtige Leiders draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders