#2 Een resultaatafspraak zonder einddatum

Hier verbaas ik me altijd zo over. Als je een aannemer in de hand neemt om een dakkapel op je huis te laten zetten, dan spreek je toch ook af wanneer het gereed moet zijn? Waarom ‘vergeten’ leidinggevenden dan zo vaak dit af te spreken met hun medewerkers? Er wordt dan misschien wel afgesproken dat iemand in 2018 werkt aan drie specifieke resultaten, maar er is geen einddatum afgesproken. Dus bij een tussentijds voortgangsgesprek weet geen van beiden of alles volgens planning verloopt

Het risico schuilt hierin dat beiden, zowel medewerker als leidinggevende, wel zelf een verwachting of idee erbij hebben, maar dit niet naar elkaar uitspreken. Pas wanneer bij één van de twee de realiteit niet aan de verwachting gaat voldoen, komt het probleem aan het licht. Een van de twee is boos, de ander is verontwaardigd. Eigenlijk is geen van beiden of juist allebei aanspreekbaar, want in eerste aanleg is de afspraak niet duidelijk vastgelegd. Het is zonde als je halverwege een project je tijd moet gaan besteden aan het managen van verwachtingen, terwijl je dit aan de voorkant had kunnen voorkomen. Duidelijkheid is voor allebei wel zo prettig.

Dit is één van de zeven misvattingen bij het sturen op resultaatafspraken. Zie ook de andere misvattingen.

Deel op facebook
Deel op twitter
Deel op linkedin
Deel op email

Schrijf je nu in!

Workshop Kansen zien en benutten

Breng jouw idee tot leven! Heb jij een idee of een droom voor jezelf, voor jouw organisatie of voor de samenleving? Maar is het er nog niet van gekomen om het uit te voeren? Lees dan gauw verder.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ben een cookiemonster!

Ik word altijd blij van een cookie bij mijn cappuccino. Ik ben een ware cookiemonster! Jij krijgt ook cookies, bij het bezoeken van deze website. Niet voor de leuk, maar omdat het nodig is. Wil je graag je voorkeur opgeven van welke cookies je houdt? Klik op dan op de button. Mooie dag!

Privacyverklaring

join our energy!

Schrijf je in voor onze nieuwtjes

Talk To Us & We’ll Talk To You!