Ben jij gaan snaaien en bankhangen of... ? - Krachtige Leiders

Al vanaf het begin van de maatregelen omtrent het coronacrisis dacht ik: ik moet weerbaar zijn! Het bleek al snel niet de vraag óf het virus zich zou gaan verspreiden, maar hoe snel. Dus als je je vervolgens instelt op het scenario dát je besmet gaat raken, dan zit er maar één ding op: weerbaarheid vergroten. (bekijk hier de MINI GUIDE ‘Met vertrouwen door de crisis. Gezond en Fit’)

Je weerbaarheid vergroot je onder andere door stress te reduceren, door voldoende te bewegen en door gezond te leven (waaronder gezonde voeding). En alhoewel ik altijd al een grote interesse heb gehad in deze levensgebieden, werd de noodzaak nu groter om het écht heel serieus te nemen.

Zo startte ik een 21 dagen buiten sporten challenge. Buitenlucht en in de natuur zijn is enorm belangrijk voor zowel lichaam als geest. En bewegen is natuurlijk hartstikke gezond. Dus met die 21 dagen challenge had ik alvast 2 vliegen in één klap. Qua voeding en drank heb ik soms bewust de keuze gemaakt even een wijntje te laten staan en toch nog meer groente in mijn maaltijden te verwerken (dus ook meer tijdens de lunch en als tussendoortjes). En ik ondersteunde mijn weerstand met Echinacea en Vitamine C. (Dit zijn overigens niet de tips die in de MINI GUIDE staan ;-), want er is meer!)

Toch merkte ik dat het niet voor iedereen een vanzelfsprekendheid was om juist te werken aan gezondheid en daarmee dus ook weerbaarheid. Ik hoorde mensen die thuis ineens veel meer gingen snaaien, ik hoorde mensen die juist niet meer gingen sporten, ik hoorde mensen die zoekende waren naar een werk/privé balans en zichzelf alleen maar meer werkdruk oplegden. En ik hoorde mensen die zich lieten leiden door angst. En angst geeft stress.

En hoe gek ook, ik heb al die tijd niet echt angst gevoeld. Ik voelde me heel rustig onder alles wat er gebeurde. En ik denk dat dat te maken heeft, omdat ik heel goed bewust ben van hoe angst werkt in je hoofd. Het is namelijk ‘slechts’ een gedachte. En door dat inzicht, verdwijnt de angst als het ware. Dus ik zeg niet tegen mezelf, dat ik niet angstig mag zijn of iets dergelijks. Maar door het inzicht in hoe het in je hoofd werkt, is de angst er gewoon niet. En daarnaast deed ik wat ik moest doen. Jezelf een handelingsperspectief geven, geeft je een gevoel van invloed en dus controle.

Dus ik voelde: hier moet ik wat mee! Ik gun het anderen ook: Met vertrouwen door de crisis. Gezond en Fit!  

En omdat ik het vooral praktisch wilde houden en ik niet verwacht dat je van de één op de andere dag je hele lifestyle hebt omgegooid, ben ik gegaan voor quick tips! Gewoon wat kleine dingen die je makkelijk in je dagelijkse leven kunt doorvoeren. Niet te veel moeite, maar wel een stukje weerbaarder dan je misschien hiervoor was.

Ik heb Leo Boer, personal trainer bij You vs You, en Jorden Schuurman, natuurgeneeskundige in opleiding, gevraagd vanuit hun expertises hun top 3 te geven voor de quick tips. Aangevuld met mijn mindsettips is de MINI GUIDE ontstaan. Leuk hè!

Klik hier om de MINI GUIDE te bekijken.

No alt text provided for this image

Doe er je voordeel mee en stuur ‘m gerust door naar anderen.

Super leuk als je me wilt laten weten wat je ervan vindt.

Ik hoop dat iedereen zijn weg vindt binnen de maatregelen en dat de MINI GUIDE je een steuntje in de rug geeft.

Mooie dag,

Jennifer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Krachtige Leiders draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders