Ik heb een belangrijk besluit genomen - WSSLWRK!NG

Nadat ik mijn onderneming startte in 2016 had ik het vrij goed voor elkaar, al zeg het zelf. Ik leefde mijn ideale leven. Zo stond ik niet meer in de file, had ik meer tijd voor familie en vrienden, deed ik super leuke opdrachten, kreeg mijn creativiteit veel meer de ruimte, ging ik reizen, kon ik uitslapen (ben nou eenmaal geen ochtendmens), had ik voldoende geld en volgde ik veel meer mijn hart dan voorheen. Ik had het gevoel van vrijheid en ik kon dingen lekker eigenwijs op MIJN manier doen. Ik had geen zin om met de ratrace van prestatie en bezit mee te doen. Ervaringen opdoen, dat leek mij veel gaver.

Na een prachtige reis van 4 maanden door Azië samen met mijn man kwam ik zwanger terug. En ik had een heerlijke zwangerschap. Mede doordat ik mijn ideale leven leefde. Ik kon echt genieten van dat kleine mensje dat in mij groeide. En inmiddels is onze dochter 11 maanden oud. Ze ontwikkelt zich fantastisch, is super vrolijk en bezorgt me iedere dag een grote glimlach.

En toch ging het de afgelopen maanden niet zo goed met me.
Ik was moe, té moe. Even terug in de tijd. Na mijn verlof  begon ik weer te acquireren. Opdrachten stroomden binnen. In twee maanden tijd gaf ik, als docent HRM, les op de hogeschool, begeleidde ik teamsessies voor gemeenten, begeleidde ik studenten bij hun afstuderen, ontwikkelde ik trainingen (online en offline), deed ik 1 op 1 coaching, gaf ik workshops, acquireerde ik voor opdrachten ná de zomer, deed ik vrijwilligerswerk en organiseerde ik een 9 daags tennistoernooi. Ondertussen gaf ik borstvoeding, ook ’s nachts, en op werkdagen kolfde ik. Tussendoor heb ik nog flink de griep te pakken gehad (dankzij het kinderdagverblijf) en probeerde ik een leuke vriendin en partner te zijn voor mijn omgeving. Met gemiddeld 4 tot 6 uur slaap per nacht voelt iedereen aankomen dat het slechts een factor van tijd zou zijn voor het vlammetje dooft. Wacht ff, zover laten we het niet komen!

Waarom doe ik eigenlijk zoveel verschillende dingen vroeg ik mezelf af?
Daarvoor zijn twee redenen. De eerste reden: Risicospreiding. Eerlijk is eerlijk. Hoewel ik iedereen adviseer vooral te geloven in hun eigen kracht en daarop te focussen. Is mijn focus soms ver te zoeken. Nu vind ik ook veel leuk. Maar daar onder ligt nog een veel belangrijkere reden voor mijn risicospreiding. Angst. Ongemerkt kan ik soms enorm uit angst handelen. Er moet immers brood op de plank komen. Mijn backpackreis en zwangerschapsverlof waren perioden zonder inkomsten. De spaarpot raakte op. Geforceerd wilde ik opdrachten binnenhalen. Interim opdrachten het liefst. Want dan zou ik in een half jaar tijd weer een jaarsalaris kunnen verdienen.

De tweede reden: Multipotentialite. Heb je hier al eens van gehoord? Toen ik een paar jaar geleden dit filmpje zag, viel alles voor mij op zijn plek. Of je nu multipotentialite bent of niet. Wij als mensen zijn er überhaupt niet voor gemaakt maar één ding te doen. We kunnen veeeeel meer. En als je, net zoals ik, ook nog veeeel meer leuk vindt, dan doe je van alles wat. En enerzijds is dat prachtig, het is een kracht. Maar anderzijds zorgt dat er voor dat ik niet voor de volle 100% mijn aandacht geef aan wat ik op dát moment doe. Het is continu schakelen in mijn hoofd.

Deze twee redenen zorgden ervoor dat het voor de zomer begon te knellen. Het klopte niet met mijn gevoel. Ik was niet happy. Mijn ideeën kregen niet meer de ruimte. Ik had steeds minder energie. En ik voelde me gevangen. Mijn ideale leven was niet ideaal meer. Ja, ik was slaaf geworden van mijn eigen bedrijf.

Dus ik heb een besluit genomen. Dit moet anders.
Ik heb nu een ander leven. Als moeder. En dat dwingt me om opnieuw keuzes te maken. Dus ik heb besloten volledig te kiezen voor de ontwikkeling van mijn EIGEN producten en diensten!  Alle emailnotificaties voor interim opdrachten staan sinds deze zomer UIT. Ik merk dat ik het spannend vind. Vooral de financiële continuïteit. Tegelijkertijd krijg ik vlinders in mijn buik. Ik ga zulke gave dingen neerzetten! De zomer was een tijd van bezinning. Er is weer ruimte. Ik heb zoveel mooie ideeën en een rugzak bomvol met kennis en ervaring.

  • Ik heb besloten dat al mijn ideeën, kennis en ervaring zichtbaar mogen worden.
  • Ik heb besloten dat ik mag doen wat ik het liefste doe.
  • Ik heb besloten dat ik mag vertrouwen op de wet van de aantrekkingskracht (voor diegenen die hier nog nooit van gehoord hebben, daar vertel ik later meer over)
  • Ik heb besloten dat ik alleen nog opdrachten aanneem die volledig in lijn zijn met mijn EIGEN missie.

Jen, wat is dan jouw missie?
Het is mijn missie om professionals te ondersteunen en te faciliteren krachtig te zijn!
Door de mensenkennis die ik opdeed als politieagent, door ruim 15 jaar ervaring in functies variërend van uitvoering tot aan strategisch/leidinggevend, door het behalen van een bedrijfskundige bachelor en een master in de sociologie, door ontzettend leergierig te zijn als het mijn eigen persoonlijke ontwikkeling betreft én door goed om me heen te kijken en te luisteren weet ik wat professionals nodig hebben! Ik help hen om persoonlijk leiderschap, zelforganiserend vermogen in teamverband, innovatieve kracht, communicatievaardigheden, resultaatgerichtheid en zelfkennis te vergroten.

Een aantal producten zal ik onder de merknaam KRACHTIGE PROFESSIONAL gaan voeren. Namelijk:

  • De online training om erachter te komen wat je het liefste doet in je leven
  • De workshop om ideeën ook daadwerkelijk te realiseren
  • En binnenkort kun je op mijn website een gratis KRACHTMETING doen!

Voor organisaties heb ik een super tof professional development programma ontwikkeld. Daar schrijf ik binnenkort meer over.

Tot slot, wat deze persoonlijke blog duidelijk maakt… ‘Krachtig zijn’ betekent niet dat het je altijd voor de wind gaat. Dat is een illusie. Het leven verandert. Jij ook. Steeds opnieuw afstemmen op je behoeften, tegenslagen omarmen, keuzes maken en successen vieren… dát is krachtig zijn.

Nieuwsgierig wat ik voor jou of jouw organisatie kan betekenen? Neem gerust contact met me op voor een bakkie koffie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

WSSLWRK!NG draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders