Eén ja-maar minder - WSSLWRK!NG

Een vriend van mij is personal trainer en heeft daarnaast nog een baan in loondienst. Voor zijn rol als personal trainer zag ik een hele leuke opdracht voor hem langskomen als leefstijlcoach bij defensie. De doelgroep, de vraag, de uitdaging, de omvang van de opdracht, het sloot allemaal perfect aan op zijn wensen en kwaliteiten.

JA MAAR… Flevoland is de plaats van de tewerkstelling. Hm dat is wel ver weg. Nou ben ik iemand die altijd mogelijkheden ziet en zei nog voor de grap: jij kunt toch heel snel rijden 😉 Maar met Flevoland was deze opdracht voor hem eigenlijk al geen optie meer.

Mijn handen jeukten. Het liefst wilde ik hem pushen en zeggen dat hij toch op gesprek moet gaan. Want je weet maar nooit waar dat goed voor is. Ik weet ook dat ik af en toe iemand de gelegenheid moet geven zijn eigen proces te doorlopen. Ik liet het op dat moment even los. Niks forceren.

De dag erna kreeg ik een berichtje: “Toch even een mailtje gestuurd naar het recruitmentbureau”. 
En een paar uur later stuurde hij: “Maandag 14:30 gesprek :-)”    

Wat was er gebeurd? Hij bleef maar met de opdracht in zijn hoofd zitten. Als hij heel eerlijk was naar zichzelf, vond hij dit toch wel echt heeeeel erg leuk. Zou er niet iets te verzinnen zijn op die afstand? Misschien moet ik toch maar gewoon even het gesprek aangaan?
En raad eens wat er in dat gesprek naar voren kwam.

De plaats van tewerkstelling stond per ongeluk verkeerd in de vacaturetekst! Het was veel dichterbij! De energie begon te stromen. Wow, dat maakte deze opdracht eigenlijk perfect. Dit is precies wat hij wilde doen. Wat een geluk dat hij toch dat gesprek is aangegaan.

Jij en ik, weten heel goed dat dat geen geluk is. Het is een keuze. De keuze die hij heeft gemaakt. De keuze om iets WEL te doen in plaats van niet te doen. En die keuze kun jij ook maken. Stel je eens voor, dat je bij iedere situatie die je tegenkomt één ja-maar inslikt. Wat als je die beer op de weg op zij zet en de weg iets verder zou vervolgen? Word jij niet nieuwsgierig wat er na die volgende bocht is?

We zijn heel goed in redenen bedenken waarom iets NIET kan, onze ja-maren. Er ligt een beer in de weg, de bocht is onoverzichtelijk etc. Ideeën zwakken daardoor af, energie ebt weg, de motivatie is ver te zoeken en vervolgens laat je alles bij het oude. En voor je het weet geef je alles om je heen de schuld, behalve jezelf. Maar jij hebt wel degelijk invloed! Wat zou er ontstaan als je bij iedere situatie één ja-maar weglaat? Misschien een nieuw idee, een verrassende wending, een bijzondere kennismaking of noem maar op!

In de workshop Kansen Zien en Benutten gaan we hier veel dieper op in. Je ervaart hoe het is om te kiezen voor jouw idee of droom, om je wensen uit te spreken, om met anderen erover te sparren en om jouw dromen een stap dichter bij de werkelijkheid te brengen. Heb je zin om aan de slag te gaan met jouw ideeën? Ben je klaar met excuses en is het tijd voor kansen pakken? Hoor ik daar een JA, JA en JA? Zonder de ‘maar’. Heel goed! Schrijf je hier in voor de eerstvolgende workshop Kansen Zien en Benutten! Heb je nog vragen? Neem gerust contact op, dan bekijken we samen hoe jij die bocht het beste kunt nemen. 

See you soon!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

WSSLWRK!NG draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders